Početna Novosti Opštinska uprava
Opštinska uprava
Obaveštenje o donetom rešenju o proceni uticaja projekta na životnu sredinu - „TELEKOM SRBIJA“ a.d PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 29 novembar 2012 08:57

Opštinska uprava opštine Veliko Gradište, Odeljenje za urbanizam, komunalno-stambene i imovinsko-pravne poslove, objavljuje Obaveštenje o donetom rešenju u kome je utvrđena potreba procene uticaja projekta na životnu sredinu.

Na zahtev nosioca projekta „TELEKOM SRBIJA“ a.d., iz Beograda Takovska 2, sproveden je postupak odlučivanja o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta postavljanja radio bazne stanice za mobilnu telefoniju „Veliko Gradište 2, PO48, POU48 Veliko Gradište“ čija se realizacija planira na zgradi JP “PTT Srbija“ u ul. Kneza Lazara, br.15, na k.p.br 798 K.O. Veliko, na teritoriji opštine Veliko Gradište.

U sprovedenom postupku doneto je rešenje kojim je utvrđeno da je za navedeni projekat potrebna procena uticaja na životnu sredinu.

Navedeno rešenje zasniva se na analizi zahteva nosioca projekta i raspoloživih podataka o predmetnoj lokaciji, karakteristikama i mogućim uticajima navedenog objekta na životnu sredinu, uzimajući u obzir kriterijume propisane uredbom o utvrđivanju liste projekata za koje je obavezna procena uticaja i Liste projekata za koje se može zahtevati procena uticaja na životnu sredinu («Službeni glasnik Republike Srbije», broj114/08).

Predstavnici zainteresovane javnosti mogu izvršiti uvid (zgrada opštine Veliko Gradište, Žitni trg 1. soba br. 11)  i izjaviti žalbu na doneto rešenje u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja. Žalba se izjavljuje Ministru energetike, razvoja i zaštite životne sredine RS, a podnosi se preko prvostepenog organa.

Obaveštenje se objavljuje na osnovu člana 29. stav 1. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu («Službeni glasnik Republike Srbije», broj 135/04, 36/09).

Odeljenje za urbanizam, komunalno-stambene
i imovinsko-pravne poslove

Broj: 501-31/2012-06
Datum: 27.11.2012. godine

 
Ugovor o poveravanju obavljanja komunalnih delatnosti u opštini Veliko Gradište i Aneks br. 1 PDF Štampa El. pošta
sreda, 14 novembar 2012 15:00

Zbog velikog interesovanja građana opštine Veliko Gradište o sadržaju Ugovora o poveravanju obavljanja komunalnih delatnosti na teritoriji naše opštine, broj 501-49/2009-01-2, zaključenog 27.07.2009. godine, i Aneksa br. 1 Ugovora, zaključenog 25.07.2011. godine, između opštine Veliko Gradište i konzorcijuma izvršioca, objavljujemo skenirane primerke originalnog Ugovora i Aneksa koje možete preuzeti na niže navedenim linkovima.

Ugovor o poveravanju obavljanja komunalnih delatnosti (2009)

Aneks br. 1 (2011)

 
Uspešan završetak devete Kampanje ''Dan Dunava'' PDF Štampa El. pošta
sreda, 14 novembar 2012 13:59

Centralna proslava Međunarodnog ''Dana Dunava'', održana je, 13. novembra ove godine, na Adi Huji. Poruke o važnosti očuvanja Dunava i reka u njegovom slivu stigle su do tri miliona ljudi kroz raznovrsne akcije u ovogodišnjoj kampanji ''Dan Dunava'', koju devet godina za redom realizuju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Republička direkcija za vode i Coca-Cola Sistem. Tokom četiri meseca trajanja kampanje, uz podršku 350 partnera, organizovano je rekordnih 130 aktivnosti u 28 gradova širom Srbije.

Opština Veliko Gradište, poznata po svojim turističkim potencijalima, i Turistička organizacija Veliko Gradište su se tokom prethodnih godina uključili u ovu akciju kako bi zajedno s organizatorima istakli važnost najveće evropske reke i dali svoj doprinos na njenom očuvanju. Tokom učešća na završnoj konferenciji ''Dana Dunava’’ našim predstavnicima su uručene zahvalnice za poseban doprinos i učešće u kampanji. Kampanja je ove godine podržana i kroz čuvenu manifestaciju ''Alaske večeri'' prigodnom donacijom.

Kampanja ''Dan Dunava'' zasniva se na programu „Partnerstvo za zeleni Dunav“, koji su ozvaničili Međunarodna komisija za zaštitu reke Dunav (ICPDR), Coca-Cola Hellenic i kompanija Coca-Cola. Ovo partnerstvo privatnog i javnog sektora inicirano je kako bi se unapredila zaštita najlepše evropske reke.

Danilo Golubović, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede istakao je zadovoljstvo dugogodišnjom saradnjom s partnerom, Coca-Cola Sistemom, s kojom ostvaruju odlične rezultate i što se u njega uključuje veliki broj građana širom zemlje što im daje podstrek da i dalje nastave da čuvaju Dunav, i sve druge reke, ali i da ukažu na ličnu odgovornost svakoga od nas da racionalno upotrebljava vodene resurse, što su glavni ciljevi ove kampanje.

Generalni direktor kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija, Ramon Vajdinger, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog postignutih rezultata koji ne bi bili mogući bez saradnje sa velikim brojem partnera na ovom projektu ali i podrške građana.

Izvor: Saopstenje za javnost organizatora Kampanje


 
Anketiranje u okviru projekta "Mladi u akciji, Azbuka Evrope" PDF Štampa El. pošta
sreda, 14 novembar 2012 11:03

Kancelarija za mlade opštine Veliko Gradište i Omladina JAZAS-a Požarevac sproveli su, u okviru projekta "Mladi u akciji, Azbuka Evrope", među omladinom Velikog Gradišta anketu o stavovima i poznavanju Evropske Unije.

U anketi je učestvovalo 400 učenika osnovne i srednje škole iz Velikog Gradišta.

Klikom na link - anketu možete preuzeti dokument i upoznati se sa rezultatima ankete.

 
Javni poziv za ostvarivanje prava na dodelu pomoći PDF Štampa El. pošta
sreda, 14 novembar 2012 09:14

Komisija za  izbor korisnika Opštinske uprave opštine Veliko Gradište, na sednici održanoj 13.11.2012. godine, objavila je javne pozive za  ostvarivanje prava na dodelu pomoći za sledeće korisnike: porodice izbeglih lica smeštene u neadekvatnom privatnom smeštaju, porodice interno raseljenih lica smeštene u neadekvatnom privatnom smeštaju i porodice izbeglica, porodice lica koja su ukinula izbeglički status.

Rok za podnošenje zahteva je  29.11.2012. godine.

Na navedenim linkovima možete preuzeti dokumenta - javne pozive sa uslovima za podnošenje zahteva.

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na dodelu pomoći u građevinskom materijalu porodicama izbeglih lica smeštene u neadekvatnom privatnom smeštaju u opštini Veliko Gradište

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na dodelu pomoći u građevinskom materijalu porodicama interno raseljenih lica smeštene u neadekvatnom privatnom smeštaju u opštini Veliko Gradište

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na dodelu pomoći za ekonomsko osnaživanje i osamostaljivanje porodica izbeglica, porodica lica koja su ukinula izbeglički status.

 
<< Početak < Prethodna 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Sledeća > Kraj >>

Strana 33 od 67