Početna Novosti Opštinska uprava
Opštinska uprava
Javni poziv za prijavljivanje kandidata za opštinske instruktore PDF Štampa El. pošta
petak, 08 jun 2012 09:24

Republički zavod za statistiku, na osnovu Zakona o popisu poljoprivrede 2011. godine („Službeni glasnik RS“, br. 104/09 i 24/11), objavljuje javni poziv za prijavljivanje kandidata za opštinske instruktore.

Republički zavod za statistiku u periodu od 1. oktobra do 15. decembra 2012. godine sprovešće Popis poljoprivrede na teritoriji Republike Srbije.

Pozivaju se građani koji žele da učestvuju u svojstvu opštinskog instruktora u  Popisu poljoprivrede da se u periodu od 1. do 30. juna 2012. godine prijave Republičkom zavodu za statistiku putem popunjavanja elektronske prijave na veb-adresi: www.stat.gov.rs.

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju:

  • državljanstvo Republike Srbije
  • najmanje 18 godina starosti
  • stečeno najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju
  • dobro poznavanje terena (da kandidat stanuje ili radi na teritoriji opštine za koju se prijavljuje za rad u Popisu poljoprivrede)
  • protiv kandidata nije pokrenuta istraga i nije podignuta optužnica.

Kriterijumi za izbor su:

  • stručna sprema
  • oblast obrazovanja
  • radni status
  • učestvovanje u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2011. godine i drugim statističkim istraživanjima u poslednje tri godine
  • intervju.

Prednost pri izboru imaće kandidati sa stečenim obrazovanjem u poljoprivrednoj struci.

Od izabranih kandidata očekuje se poznavanje rada na računaru.

Na intervju će biti pozvani kandidati koji uđu u uži izbor prema navedenim kriterijumima. O mestu i vremenu održavanja intervjua kandidati će biti blagovremeno obavešteni.

Petodnevna obuka i testiranje kandidata koji su ušli u uži izbor biće obavljeni u periodu od 10. do 14. septembra 2012. godine na punktovima koje odredi opštinska popisna komisija, nakon čega će se izvršiti finalni izbor opštinskih instruktora.

Detaljne informacije o načinu izbora kandidata i njihovim obavezama u Popisu poljoprivrede mogu se videti na veb-sajtu Republičkog zavoda za statistiku: www.stat.gov.rs.

 
Delegacija Velikog Gradišta u Zgoniku i Sežani PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 07 jun 2012 10:16

Delegacija opštine Veliko Gradište, predvođena predsednikom opštine, Draganom Milićem, i članovi folklora i orkestra Kulturnog centra ANIP ''Vlastimir Pavlović Carevac'', početkom juna su, na poziv predsednika lokalnih samouprava Zgonik i Sežana, Mirka Sardoča i Davorina Terčona, posetili ove prijateljske opštine.

Saradnja i prijateljstvo s našom opštinom započeti su još 2008. godine, prvom posetom predsednika opštine Zgonik, Mirka Sardoča. U aprilu ove godine ta je saradnja dobila i zvaničnu formu te je ubrzo usledio i poziv u Sloveniju i Italiju. Delegacija je tokom boravka posetila obe opštine i tom prilikom su potvrđene namere svih učesnika o nastavku saradnje kroz privrednu saradnju, ekonomsku razmenu, komunalnu delatnost, lokalnu samoupravu, obrazovanje, zdravstvo, kulturu, sport i turizam uz mogućnost realizacije novih projekata kroz međunarodno partnerstvo.

Domaćini su za predstavnike Velikog Gradišta, tokom dana vina, organizovali i posetu čuvenoj ergeli ''Lipica'',  kući vina te radionici kipara Pavla Hrovatina. Na poziv Srpskog društva ''Vuk Karadžić'' iz Trsta naša delegacija obišla je srpsku zajednicu i Srpsku crkvu u tom gradu.

Uz bogat kulturno-umetnički program domaćina, tokom trodnevnog opštinskog praznika u Zgoniku, i članovi našeg Kulturnog centra predstavili su srpske krajeve i kulturno nasleđe na najbolji način, raznovrsnom pesmom, igrom i autentičnom narodnom nošnjom što je bilo propraćeno dugim aplauzom. Nakon nastupa, devojke i momci su se pridružili gostima i, na obostranu radost, odigrali kolo prijateljstva.

Domaćini su se i ovom prilikom ''odužili'' najboljim vinima tog kraja, poznatim specijalitetima i izuzetnim gostoprimstvom uz želje za ponovnim susretom.

 
Akcija čišćenja grada PDF Štampa El. pošta
sreda, 06 jun 2012 10:38

Poštovani sugrađani, u toku su akcije uređenja grada i pripreme pred predstojeću turističku sezonu. Cilj nam je da postanemo, i trajno ostanemo, atraktivna i primamljiva turistička destinacija. Molimo vas da uložimo zajednički napor i damo maksimalni doprinos u kreiranju imidža naše opštine.

U tom smislu neophodno je da se:

- redovno vrši košenje trave i održavanje javnih zelenih površina ispred dvorišta,

- fasade svih objekata i izlozi poslovnih prostorija održavaju u čistom, urednom i ispravnom stanju,

- pomogne u očuvanju hortikulturnih zasada na javnim zelenim površinama,

- zeleni otpad nastao orezivanjem (uvezan) odloži pored najbližeg kontejnera,

- zeleni otpad nastao košenjem trave (sakupljen u vreći) odloži pored najbližeg kontejnera,

- kabasti otpad, takođe odloži pored kontejnera.

U nadi da ćemo naići na vaše razumevanje, unapred se zahvaljujemo na saradnji.

 

Opština Veliko Gradište i

Turistička organizacija

 
Uvid u studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje postrojenja za preradu vode za piće PDF Štampa El. pošta
petak, 18 maj 2012 07:56

Na osnovu čl. 20. stav 1, a u vezi sa čl. 29. stav 1. i 3. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Sl. glasnik RS“ 135/04, 36/09), kao i na osnovu člana 145. Zakona o opštem upravnom postupku («Službeni list SRJ» broj 33/97, 31/01), Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja daje sledeće o b a v e š t e nj e.

Obaveštava se javnost i zainteresovani organi i organizacije da je nosilac projekta JP Direkcija za izgradnju opštine Veliko Gradište, iz Velikog Gradišta, Žitni trg 1, podneo Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Zahtev za saglasnost na STUDIJU O PROCENI UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU PROJEKTA IZGRADNJE POSTROJENJA ZA PRERADU VODE ZA PIĆE, na kat. parcelama 36 i 37, KO Ostrovo, SO Veliko Gradište, dana 15.05.2012. godine, zaveden pod brojem 353-02-1010/2012-02.

U skladu sa članom 3. stav 1. Pravilnika o postupku javnog uvida, prezentaciji i javnoj raspravi o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu («Sl. glasnik R.Srbije» broj 69/2005), uvid u podnetu Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu se može izvršiti u prostorijama Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Omladinskih brigada br.1, soba 653, svakog radnog dana od 11-14 časova, u roku od 20 dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja, a u Opštinakoj upravi opštine Veliko Gradište u kancelariji broj 11, kod Danijele Ilić.

Zainteresovana javnost može da izvrši uvid u sadržinu predmetne Studije svakog radnog dana i u prostorijama SO Veliko Gradište, u roku od 20 dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja.

U skladu sa članom 4. stav 2. i sa članom 6. gore pomenutog pravilnika, primedbe i mišljenja na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu se podnose u pisanom obliku i dostavljaju Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, ul. Omladinskih brigada 1, Novi Beograd.

U skladu sa članom 20. stav 3. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu («Sl. glasnik R.Srbije» broj 135/04, 36/09) i sa članom 5. gore pomenutog pravilnika, dana 11.06.2012. godine sa početkom u 1400 časova, biće održana javna rasprava i prezentacija predmetne Studije u prostorijama SO Veliko Gradište.

 
8. Dani cveća i meda PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 12 april 2012 11:28

Mesne zajednice Kusiće i Veliko Gradište Vas pozivaju na 8. međunarodnu izložbeno-prodajnu manifestaciju posvećenu kućnom i baštenskom cveću i pčelarskim proizvodima.

Ove godine, manifestacija pod nazivom ''Dani cveća i meda 2012'' u Kusiću će se održati u nedelju, 29. aprila, a nastaviće se u ponedeljak u Velikom Gradištu, 30. aprila.

Uz vredne nagrade za sve kategorije izlagača i bogat kulturno-umetnički program tokom oba izložbena dana, pored domaćih proizvođača, na manifestaciama će učestvovati i cvećari, pčelari, a pridružiće im se grnčari i majstori starih zanata iz čitave Srbije.

Istovremeno, tokom ove manifestacije biće otvoren i Info-centar Turističke organizacije Veliko Gradište. Info-centar je smešten na Srebrnom jezeru, u samom centru, na kružnom toku, a pružaće informacije namenjene turistima, posetiocima i gostima koji će posećivati opštinu što uključuje i promotivni materijal te promovisanje turizma u regionu.

Kako su izgledale prethodne izložbe možete pogledati u arhivi vesti kao i na sajtu MZ Kusiće.

Program manifestacije

29. april

KUSIĆE

 

11,00

otvaranje manifestacije

centar

11,10-13,00

kulturno-umetnički program

 

14,00

izbor najlepšeg štanda -
dodela nagrada

 

19,00-23,00

kulturno-umetnički program

 

 

 

 

30. april

VELIKO GRADIŠTE

 

11,00

otvaranje manifestacije

centar

11,10-11,30

kulturno-umetnički program

 

11,30-11,45

izbor najlepšeg štanda -
dodela nagrada

 

11,45-12,15

kulturno-umetnički program

 

17,00

zatvaranje manifestacije

 

 

 

 

30. april

SREBRNO JEZERO

12,00

otvaranje Info-centra Turističke organizacije VG

kružni tok

 
<< Početak < Prethodna 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Sledeća > Kraj >>

Strana 33 od 63

Aktuelnosti