Početna Dodela priznanja “KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ”
  Dodela priznanja “KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ” PDF Print E-mail
  Tuesday, 17 June 2014 14:23

  U prepunoj sali Danubia Park hotela na Srebrnom jezeru, 16. juna, održana je svečanost projekta “Put ka vrhu” u okviru koje su najboljim stvaraocima iz oblasti privrednog i društvenog života Braničeva i Podunavlja dodeljena priznanja “Kapetan Miša Anastasijević”.

  Ova prestižna nagrada nosi ime Kapetana Miše Anastasijevića, istaknutog srpskog preduzetnika i dobrotvora iz 19. veka i dodeljuje se od 2000. godine, u cilju afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva. Nosioci projekta su Agencija Media Invent Novi Sad, zajedno sa novosadskim i  beogradskim Univerzitetom i privrednim komorama Beograda i Vojvodine.

  Nagradu u vidu plakete i zlatnika sa likom Kapetana  Miše, rad akademskog vajara Ljubiše Mančića iz Beograda, primili su NJ.E. g. Vladimir Čušev, ambasador Belorusije u Srbiji, za unapređenje i razvoj privrednih i prijateljskih veza Srbije i Belorusije, opština Veliko Gradište, sa predsednikom Draganom Milićem, kao najbolja lokalna samouprava Braničeva i Podunavlja, Slobodan Vučićević, vlasnik preduzeća „Silver Lake kao lider privrednog stvaralaštva, Veroljub Arsić, potpredsednik Narodne skupštine Srbije, za unapređenje privrednog ambijenta u Regionu, Bratislav Dikić, general Policije u MUP Srbije, za nesebičnu požrtvovanost, stručnost i humanost, Preduzeće „VIV produkt“ d.o.o. Veliko Gradište za „Vivko“ market kao naj brend, prof. dr Dragan Soleša, dekan fakulteta FIMEK, za otvaranje Visokoškolske jedinice u Požarevcu i visoke domete u obrazovanju, SZTR „ESKOM“ Veliko Gradište, vlasnika Saše Pajkića, za najbolji kvalitet, Vila i Restoran „Dinčić“, vlasnika Gorana Dinčića, kao najboljeg domaćina Braničeva i Podunavlja, Udruženje likovnih stvaralaca „Đura Jakšić“ Požarevac, za prezentaciju srpske kulture u zemlji i svetu, Slavoljub Đorđević, direktor „Arriva Litas d.o.o. Požarevac, za najbolje usluge u turizmu u Braničevskom i Podunavskom okrugu i drugi koji su svojim radom i stvaralaštvom obeležili proteklu godinu.

   

  Uz prigodan program, u prisustvu privrednika, gostiju i brojnih medija, ovo ugledno društveno priznanje dobitnicima su uručili prof. dr Radovan Pejanović, prorektor  novosadskog Univerziteta i predsednik Žirija i prof. dr Nevenka Žarkić-Joksimović sa beogradskog Univerziteta, kao član  Žirija. Aplauze oduševljenih gostiju pobrali su i predstavnici Odeljenja Muzičke škole ''Stevan Mokranjac'' u Velikom Gradištu, za muzičke numere kojima su obogatili program.  

  Organizatori su ovom prigodom istakli da, i pored svega što nas kao zemlju i narod snalazi,  ovakvim manifestacijama žele da pokažu da dobro mislimo i dobru se nadamo.