Početna
  Javna ustanova Kulturni centar PDF Štampa El. pošta
  petak, 20 mart 2009 11:35
  direktor
  Ljubinka Todorović
   tel.
  012/661-179
  web 
  kcvg.org

  Kulturni centar opštine Veliko Gradište, ustanova u oblasti kulture, osnovana je i počela da radi 01.01.1999. godine. Nosilac je razvoja kulturno-umetničkog stvaralaštva opštine Veliko Gradište. Svojim radom Kulturni centar je uspeo da okupi veliki broj zaljubljenika i poštovalaca lepe misli, pisane reči i umetničko-scenskog izraza, od najmlađeg do najstarijeg uzrasta.

  Oni, na koje je Kulturni centar najviše ponosan, koji su ga najverodostojnije predstavili, jesu članovi Ansambla narodnih igara i pesama "Vlastimir Pavlović Carevac" i glumci Pozorišta "Žanka Stokić" - dobijajući priznanja laureata kvalitetnih okružnih smotri i festivala.

  Kulturni centar je i organizator Muzičkog festivala "Carevčevi dani" koji je posvećen bardu tradicionalne narodne muzike, virtuozu na violini i dugogodišnjem šefu narodnog orkestra Radio Beograda, Vlastimiru Pavloviću Carevcu, koji je rođen u obližnjem selu Carevcu, udaljenom 12 km od Velikog Gradišta, a dobar deo svog života proveo je u Velikom Gradištu.

  Kulturni centar je na svojoj sceni u Velikom Gradištu omogućio izvođenje vrhunskih pozorišnih i muzičkih predstava i istaknutih srpskih umetnika. Za sve što je do sada učinio, a što će sigurno i ubuduće činiti za razvoj kulture u opštini Veliko Gradište, ustanova Kulturni centar je 2003. godine nagrađena prestižnom "Opštinskom nagradom".