Početna Proslava jubilarnih 30 godina Predškolske ustanove ''Majski cvet''
  Proslava jubilarnih 30 godina Predškolske ustanove ''Majski cvet'' PDF Štampa El. pošta
  petak, 26 novembar 2010 08:40

  Predškolska ustanova „Majski cvet“ svečano je proslavila jubilej, prvih trideset godina svog postojanja. „Na današnji dan, 24.decembra 1980. godine, u Velikom Gradištu počeo je sa radom Dečji vrtić „Majski cvet“. Brojao je nešto manje od stotinu dece koja su bila rasporedjena u šest grupa. Danas, trideset godina kasnije, mi smo Predškolska ustanova „Majski cvet“, sa 330 dece, devetnaest vaspitnih grupa - sedam u centralnom objektu i dvanaest predškolskih grupa pri mesnim zajednicama. Ustanova zapošljava 41 radnika. – navela je Slavica Janković, direktorka Predškolske ustanove „Majski cvet“ obraćajući se brojnim gostima, čelnim ljudima opštine Veliko Gradište, predstavnicima SPC i kolegama.

  Direktorka je, ovom prilikom istakla izuzetnu saradnju izmedju lokalne samouprave i vrtića, koja se u poslednje tri godine, ogleda u realizaciji brojnih projekata – 2008. godine zamenjena je stolarija na zgradi i ustanova je klimatizovana, uradjena je izolacija jednog dela zgrade, ove godine okrečena je fasada na zgradi, a početkom novembra potpisan je i ugovor u NIP-u za dogradnju vrtića. U planu je potpisivanje ugovora za postavljanje ograde i zamenu podova... – rekla je Slavica Janković. Dogradnjom vrtića otvoriće se jaslene grupe kojih do sada u Velikom Gradištu nije bilo, smanjiće se broj dece u postojećim grupama, što će automatski značiti i bolji kvalitet rada, a otvoriće se mogućnost i za prijem većeg broja mališana.

  Sadašnjost i budućnost ove ustanove jesu svetle. Medjutim, trebalo je, pre trideset godina, postaviti temelje ove uspešne  priče. Taj teret, ali i zadovoljstvo, pripalo je Slobodanki Milovanović, prvoj direktorki vrtića. Ona je prisutne podsetila na prve dane ove ustanove - Nismo imali telefon, automobil, stručno osoblje...Bilo je teško, ali zanimljivo! Polako, korak, po korak, stigli smo dovde i meni je drago što vidim da su naša deca iz prve generacije danas dovela svoju decu...“

  Muzika i veličanstven program koji su deca pripremila sa svojim vaspitačima, a potom i ukusn koktel zaokružio je lepu priču proslave velikog jubileja. Ovom prilikom, uz reči zahvalnosti, diplome su uručene radnicima vrtića koji su pod krovom te ustanove proveli deset, dvadeset i trideset godina. Njihova imena su Nadica Vidić, Radica Milenković, Dragica Stojanović, Svetlana Paljić, Vera Mišić, Svetlana Jevtić, Valentina Janković, Sladinka Miletić, Milena Djuričić i Milena Vuković.