Početna Početak projekta ''Doživi Srebrno jezero za mlade''
  Početak projekta ''Doživi Srebrno jezero za mlade'' PDF Print E-mail
  Monday, 06 July 2015 07:25

  Omladina JAZAS-a Požarevac je, 15. juna 2015. godine, počela realizaciju projekta  «DOŽIVI Srebrno jezero za MLADE» uz finansijsku podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i partnersku podršku Opštine Veliko Gradište, Turističke organizacije Veliko Gradište i Kulturnog centra.

  Opšti cilj projekta je PRomocija Srebrnog jezera kroz edukaciju mladih i unapređenje receptivne turističke ponude.

  Još neki od zacrtanih ciljeva su:

  Ø  Unapređenje kvaliteta usluge edukacijom mladih, posebno turističnih posrednika i angažovanih u turističkim organizacijama o novim veštinama u turizmu

  Ø  Kroz kreativan i inovativan pristup konkursom za dizajn materijala Srebrno jezero za mlade doći do novih mladih i aktivnih turista

  Ø  Unapređenje receptivne turističke ponude kroz mrežu dugogodišnjih  partnera i međunarodnih omladinskih kampova

  Ø  Informisanje mladih u regionu i Srbiji o ponudi Srebrnog jezera

  Ø  Unapređenje znanja i veština turističkih radnika, PR menadžera, hotelskih i ugostiteljskih službenika, novinara i predstavnika lokalne samouprave za uspešnu medijsku promociju.

  Ø  Promovisanje turističkih potencijala 

  Jedna od aktivnosti na projektu je i Trening za «volontiram i vredim» koji će se održati 06. i 07. jula 2015. godine.

  Ovaj trening koji će trajati dva dana i okupiti 15 mladih ima za cilj da mlade motiviše i edukuje o značaju, prednostima, vrednostima volontiranja i svemu onome što taj poziv nosi sa sobom. Mladi koji prođu trening će se upoznati sa svim mogućnostima volontiranja na manifestacijama u samom Velikom Gradištu i biti pokretači svojih vršnjaka za učešće u organizaciji i realizaciji događaja. Obuku će voditi iskusni koordinatori volontera sa Nišvil džez festivala i Zaječarske gitarijade.

  Volontiranje treba promovisati kao nešto što zajedničkim zalaganjem donosi dobrobit celokupnom društvu, kao nešto što će omogućiti da se stvari POkrenu i OKrenu. Treba istaći da volontiranje ne doprinosi samo društvu i rešavanju problema koji postoje u njemu. Veoma važna karakteristika volontiranja je i lični razvoj osobe koja je angažovana kao volonter. Kroz volonterski rad, osobe mogu da razviju samopoštovanje i poštovanje prema drugima, kao i da primene svoje veštine i znanja kroz različite aktivnosti.

  Nakon toga nas očekuje i Trening za turističke vodiče «Gritere».